5 Comments

  1. Jiska Sanders - van Soest

    Ik ben bekeerd. Na het Dutch Tea Festival ben ik overgestapt op Britta gefilterd water. Nu heb ik spijt….. dat ik dat niet eerder gedaan heb! Wat een wereld van smaakverschil in je thee! Natuurlijk zijn er nog zo veel meer manieren om zuiverder water te gebruiken, kies gewoon wat bij je past. Een echte theeliefhebber zal het verschil zeker merken.

  2. Mattias

    Mijn ervaring is dat volledig RO water echt heel erg slecht is voor goede kop thee. Zie ook de blog post van Marshaln hierover: http://www.marshaln.com/2016/09/the-taste-of-water
    Dat wat stroom geleid is de normaalste zaak van de wereld. Water dat stroom geleid bevat mineralen(dat zijn o.a. metaal ionen die ons lichaam nodig heeft om te functioneren). Water zonder mineralen/ionen (RO water dus) is echt niet goed voor je lichaam overigens: http://www.waterfyi.com/featured/w-h-o-ya-gonna-believe/

  3. Voor mijn reviews ben ik ook overgestapt op Spa water. Hoe kun je anders de echte smaak beschrijven? Toch gebruik ik ook nog weleens water uit de kraan. Vooral als m’n moeder meedrinkt, anders zijn de flessen Spa niet aan te slepen! Misschien ook maar eens richting Papendrecht om verder in de wereld van zuiver water te duiken.

  4. Hi Mattias, bedankt voor je nuttige toevoeging en fijn om te weten dat metaal in ons water zo slecht nog niet is! Ik schrok me al een hoedje :) Groetjes!

  5. Mattias

    Hee Nikki, Het zijn voornamelijk metaal ionen en niet echte stukjes metaal he 😉 Als voorbeeld: veel theeliefhebber, waaronder mijzelf, gebruiken een Japanse tetsubin (zonder emaille laag) om water in te koken. Tijdens het koken wisselt de tetsubin ijzerionen uit met het water en als je met dat water thee zet wordt de theesoep veel voller en zoeter. Alsnog gebruik ik ook een filter trouwens, maar een simpele Brita. Die haalt het kalk voor een groot deel weg, maar maakt het water niet helemaal leeg 😉

Hoi! Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt. Wat vind je ervan? Reageer hier!